Hotel Handelia Gemert Hotel Handelia Veghel Hotel Handelia Uden Hotel Handelia Helmond
Direct reserveren

Vermaak in de omgeving

Vermaak in de omgeving

Naast de prachtige wandel- en fietsroutes kunt u ook in Brabant terecht voor vele andere vormen van vermaak. We hebben speciaal voor u een selectie gemaakt voor leuke uitjes in de omgeving.

Uitjes

Een van de meest bekende activiteiten in Handel is de bedevaart. Jaarlijks vindt de bedevaart vanuit Valkenswaard naar Handel en weer terug plaats. Deze prachtige route is 42 kilometer lang. Tijdens deze bedevaart kunt u uiteraard genieten van het Brabantse landschap. In de directe omgeving van Handel vindt u de vliegbasis Volkel. Dit is een unieke ervaring voor alle vliegtuigen en helikopters liefhebbers. Ook voor de kinderen is er genoeg te doen in de nabije omgeving. Zo zijn er een aantal kinderparken in de buurt, waarvan ook BillyBird Park Hemelrijk. Dit is een enorme buiten en binnen speeltuin met een groot strandbad en vele attracties. Een dagje genieten van het wild? Neem dan een bezoekje aan het dierenrijk in Nuenen.

Musea en exposities

Voor de echte museum liefhebbers is er ook genoeg te zien en bezoeken in de omgeving. Bent u geïnteresseerd in het boerenleven van vroeger. Neem dan een kijkje in het boerenbondsmuseum in Gemert. Hier vindt u een combinatie van bezienswaardigheden die u nergens anders zult vinden. Ook voor kinderen is hier genoeg te beleven. Daarnaast is het kasteel in Gemert ook een grote aanrader. Dit kasteel is gebouwd in 1391 en is bewoond geweest door echte ridders. Een eindje van het hotel af vindt u het oorlogsmuseum Overloon. Dit is het nationaal oorlogs- en verzetsmuseum in Nederland.

Theater en film

Theater en film is er genoeg te vinden in de nabije omgeving van het hotel. Al van oudsher was er nooit gebrek aan toneel in Handel. Al heel vroeger werd hier toneel gespeeld door de inwoners. In Handel is nog steeds een openluchttheater aanwezig waar toneelstukken worden opgevoerd. Naast dit theater, zijn in de directe omgeving nog meer theaters aanwezig waar prachtige theaterstukken en dansvoorstellingen worden opgedragen. Bent u een echte filmliefhebber? In de nabije omgeving van het hotel is absoluut geen gebrek aan bioscopen. Zo kunt u een film gaan kijken in de servicebioscoop van Uden, dit is een van de grootste servicebioscopen van het land en daarnaast ook nog in inrichting erg bijzonder.

Natuur

Kunt u geen genoeg krijgen van de natuur? Dan bent u altijd aan het juiste adres bij Hotel Handelia. Ga langs bij de Bedafse Bergen, een prachtig zandgebied met bergen nabij het hotel of vindt uw rust in natuurgebied Stippelberg. Of wat dacht u van een bezoekje aan een van de grootste natuurgebieden van Nederland, namelijk De Peel. Ook van de prachtige bossen in de omgeving zult u geen genoeg krijgen.

Steden en dorpen

Rondom het hotel vindt u kleine en sfeervolle dorpjes. U zult geen genoeg krijgen van de sfeervolle kroegjes en de Brabantse gezelligheid. Naast deze kleine en sfeervolle dorpjes in de directe omgeving, kunt u ook de drukte opzoeken in de drukke steden. Met de busverbindingen kunt u snel en gemakkelijk naar de grotere steden reizen. Zo kunt u onder andere een bezoekje nemen aan Eindhoven, een grote en gezellige winkelstad waar naast het vele winkelen genoeg te beleven is.

Impressies van het hotel Bekijk onze arrangementen

Contact

- Hotel Handelia
- Pastoor Castelijnsstraat 1-3
- 5423 SP HANDEL
- Gemeente GEMERT
- Tel: +31 (0) 492-321290
- Fax: +31 (0) 492-323841
- E-mail: hotel@handelia.nl

Direct reserveren